Offshore outsourcing

IT-kansen in lage-lonenlanden
Dinsdag 14 juni 2005

De buitenland-route

Weer meer werk in het vooruitzicht? Wilt u op een flexibele manier IT-ers gaan inschakelen? Of het nu gaat om SAP, Oracle, Java of C#, in een groot aantal lage-lonenlanden zijn hoogopgeleide specialisten beschikbaar. Deze kunnen tegen relatief lage kosten op afstand ingeschakeld worden. De belangstelling voor deze manier van werken groeit sterk.

Voor elke organisatie, groot of klein

Elke organisatie die zelf software maakt, groot of klein, moet serieus nadenken over de buitenland-route. Vooral programmeerwerk, het testen en het maken van een technisch ontwerp kan prima 'offshore' verricht worden. Dit geldt ook voor het digitaliseren van documenten, het maken van multimedia, animaties en games of het bouwen van websites.

Goede voorbereiding is een vereiste

Het internationaal laten uitvoeren van IT-projecten is niet eenvoudig en moet goed voorbereid worden. De grote geografische afstand stelt hoge eisen aan de samenwerking en de communicatie. Tijdens het seminar leert u van andermans ervaringen, zodat u het wiel niet zelf hoeft uit te vinden. Er zal voldoende gelegenheid zijn om met elkaar en met de sprekers van gedachten te wisselen. Verder krijgen deelnemers een gratis exemplaar van het nieuwe boek 'Offshoring Information Technology - Sourcing and Outsourcing to a Global Workforce'.

Deelnemers aan het seminar

Het seminar is bedoeld voor managers die willen weten welke kostenbesparingen mogelijk zijn of die op een flexibele wijze IT-ers willen inschakelen. En voor ondernemingen die al IT-activiteiten uitbesteden naar het buitenland, maar die nog mogelijkheden tot verbetering zoeken. De valkuilen bij internationale software ontwikkeling komen uitgebreid aan bod.

 

Kasteel Maurick te Vught, 14 juni 2005

De middagbijeenkomst wordt gehouden in Vught op dinsdag 14 juni 2005. Van 13.30 uur tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Deelname kost slechts € 90,- exclusief 19% BTW. Schrijf u in bij Monitor, telefoon 020-6203930, of via dit aanmeldingsformulier. In het geval dat er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen zullen wij de voorkeur verlenen aan (toekomstige) gebruikers van offshore IT-diensten.

GPI Consultancy

Uw gids op de buitenland-route

GPI Consultancy is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van de IT-samenwerking met lage-lonenlanden. Als gids op de buitenland-route assisteren wij onze klanten om zonder grote risico's proefprojecten op te zetten. Ook organiseren wij regelmatig seminars en studiereizen.

Telefoon: 010 - 4254172
Web: www.gpic.nl
E-mail: info@gpic.nl

programma  

Trends in offshore outsourcing

Paul Tjia is senior consultant bij GPI Consultancy en is mede-auteur van het nieuwe boek 'Offshoring Information Technology'. Hij behandelt de laatste trends op het gebied van offshoring en geeft een overzicht van de stand van zaken in Nederland. Met aandacht voor de vele voordelen, het opzetten van proefprojecten en hoe we zonder grote risico's van start kunnen gaan.

Distance matters in offshoring

Er is tegenwoordig een groot aanbod van offshore bestemmingen. De afstand tot deze landen kan groot of minder groot zijn, maar is altijd van invloed op projecten. Professor Erran Carmel is werkzaam aan de American University in Washington en is mede-auteur van het boek 'Offshoring Information Technology'. Hij gaat in op het groeiende aantal offshore landen en op de gevolgen van afstand bij het werken met offshore teams, zowel bij nearshore als farshore projecten. (Engelstalige presentatie).

Waarmee te beginnen?

U heeft besloten dat uw bedrijf ook de mogelijkheden van offshoring en nearshoring moet onderzoeken. Maar welke diensten zijn 'offshorable' en hoe bepaalt u dat? Bernhard van Oranje, CEO van Levi9, gaat in op de processen en de stappen die nodig zijn om een succesvol traject te realiseren. Er wordt een 'offshorability analyse' besproken, met actuele voorbeelden van succesvolle als ook minder succesvolle trajecten. Ten slotte wordt er ingegaan op de keuze voor nearshore (Oost-Europa).

 

Blended Offshoring

Ordina differentieert zich van andere IT dienstverleners door met haar 'blended offshore' delivery model invulling te geven aan een 'Best of Both Worlds' strategie. Hierbij worden de krachten van partners gebundeld op basis van partnerships met gerenommeerde Indiase offshore bedrijven. Radboud Berg is directeur bij Ordina en verantwoordelijk voor de offshore dienstverlening. Hij zal Ordina's visie op de toenemende trend in offshoring en Ordina's dienstverlening op dit gebied toelichten.

Waarom offshoren in Bulgarije?

Eigenlijk staan er twee vragen in de titel. De eerste is: waarom offshoren? De tweede is: waarom in Bulgarije? Michel Stijlen, directeur Caesar Groep, zal ingaan op beide vragen. De Caesar Groep heeft 5 jaar geleden strategisch gekozen voor samenwerking in Bulgarije, en sinds twee jaar in de vorm van een joint venture. Hoe is het om in Bulgarije zaken te doen: wat is meegevallen en wat is tegengevallen, van operationeel tot cultureel.

Gratis: nieuw offshore boek

Het laten uitvoeren van offshore projecten heeft veel voordelen maar moet goed worden voorbereid. Behulpzaam hierbij is het nieuwe boek: 'Offshoring Information Technology - Sourcing and Outsourcing to a Global Workforce'. Het is net verschenen bij Cambridge University Press en is met ruim 300 bladzijden het meest uitgebreide handboek over offshoring. Deelnemers van het seminar krijgen dit Engelstalige boek, met een winkelwaarde van ruim € 50,- gratis overhandigd.


Ordina en Levi9   Ordina   Levi9  

Ordina

Ordina is met een omzet van 383 miljoen Euro in 2004 een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse en Belgische markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Oridina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis voegt Ordina waarde toe aan de business van de klanten.

Ordina is actief op de gebieden Business en Enterprise Solutions, System Integration & Development, Technical Automation, Application Management en Business Process Outsourcing. Kennis en kunde voor branchespecifieke vraagstukken en oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade,Transport & Industry (TTI) en Energy, Telecom & Media (ETM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ruim 3.600 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Levi9 Global Sourcing

Levi9 biedt offshore applicatie ontwikkeling en beheer, pakket implementatie en infrastructuur onderhoud en support diensten. Hierdoor kunnen de klanten hun kosten reduceren en de kwaliteit en de beschikbaarheid van hun IT systemen borgen.

Levi9 Global Sourcing werkt met een geoptimaliseerd delivery model waarbij de voordelen van onze nearshore development centra worden gecombineerd met lokale ondersteuning van de klanten.

Ordina

Telefoon: 020 - 4096660
www.ordina.nl

Levi 9 Global Sourcing

Telefoon: 020 - 6701947
www.levi9.com|